Tomáš Kopecký zaplatí za bitku s Del Zottom najvyššiu pokutu

01.01.2012 Celý región

NEW YORK 1. januára (WEBNOVINY) - Slovenský hokejista Tomáš Kopecký z Floridy dostal od disciplinárneho oddelenia zámorskej NHL pokutu vo výške 2500 dolárov za incident v piatkovom domácom stretnutí s New York Rangers.

Rovnaký trest dostal aj iniciátor celého konfliktu Michael Del Zotto z Rangers. Pokuta 2500 dolárov je najvyššou podľa kolektívnej zmluvy.

K potýčke medzi Del Zottom a Kopeckým prišlo tesne pred koncom druhej tretiny piatkového stretnutia. Situáciu začal úder hokejkou a krošček Del Zotta pred bránkou Rangers do tváre Kopeckého.

Slovenský hokejista ho následne udrel do tváre a obranca tímu z New Yorku spadol na ľad. V následnej mele si vyhliadol Kopeckého najskôr Brandon Prust a situáciu následne ukončil päsťami do hráča Floridy Mike Rupp.



Od kľačiaceho Kopeckého ho museli odtrhnúť až rozhodcovia. "Aj to je hokej. Niektorí hráči vás krosčekujú zozadu, a potom nasledujú podobné situácie. Del Zotto si zaslúžil úder do tváre. Dostal, čo mu patrí. Hráči, ktorí odkorčuľujú päť minút v zápase, potom typicky prídu a chcú sa vybiť na technických hokejistoch. Uvidíme, aká bude odozva," povedal pre Miami Herald tréner Panthers Kevin Dineen.

Opačný názor mali hráči New York Rangers. "Del Zotto naňho ani nepozeral. Je to zbabelé, keď ho takto udriete do hlavy," uviedol Brandon Prust. Okrem Kopeckého a Del Zotta dostal pokutu 2500 dolárov aj útočník Phoenixu Raffi Torres za štvrtkový faul lakťom na hlavu obrancu Colorada Jana Hejdu. Torresa za faul rozhodcovia v zápase nepotrestali.
 

Vyberte región